Санскритските думи са свещеният език на индуизма, будизма и джайнизма. Смята

...
Санскритските думи са свещеният език на индуизма, будизма и джайнизма. Смята
Коментари Харесай

6 свещени думи на санскрит

Санскритските думи са свещеният език на индуизма, будизма и джайнизма. Смята се, че те превръщат начина на мислене в идея за живота. Друго публикувано изказване пък гласи, че водещите правила на съществуването могат да бъдат разбрани най-добре само посредством използването на санскрит.

В актуалните времена санскрит се употребява по-често, в сравнение с си мислите, освен това освен измежду йогистите. Карма, нирвана и чакра са антични санскритски думи, които участват в речта ни. Сега може да добавите още няколко думи на санскрит, които даже да не доведат до извисяване на съзнанието, то най-малко сигурно ще обогатят общата ви просвета. 

Окултистите биха посъветвали да ги запишете и съхранявате някъде на разположение, а всеки път, щом почувствате нужда от невидима поддръжка, да си повтаряте мечтаната магическа дума.

Santosha – Доволство

Сантоша значи намиране на чувство за доволство, без значение от събитията. Не е належащо всичко да върви по проекта ни, с цел да имаме мир. Напротив, би трябвало да благодарим за това, което имаме и претърпяваме в този момент.

Ananda – Блаженство

Ананда значи положение на цялостна наслада и задоволство. Това е връх на щастието, където се чувствате, че нищо не може да ви отклони от мощното неспокойствие. Ананда е мястото, където всеки от нас желае да бъде, когато мисли, че е в действителност благополучен. Тази дума повдига духа на човек.

Mantra – Инструмент на съзнанието

Мантра постоянно се възприема като тип молитва, само че това е неправилно. е сакрална фраза, която се нашепва или тананика безшумно, с цел да ни води по пътя на нашето предопределение или желан метод на живот. Мантрата освен има силата да трансформира събитията, само че още по-важно – трансформира съзнанието на индивида, който я повтаря.

Satya – Истина

Тази санскритска дума съставлява безспорната непорочност. Простата истина. Сатия значи казването на истината и осъзнаването на всички аспекти. Това е дисциплинираност по упражняване на положителни полезности. Сатия също значи да намериш персоналната си истина. Докато да бъдеш почтен с другите, е значимо, то да си почтен със себе си, разрешава да намериш същинската си същина и предопределение.

Saucha – Чистота

Чистотата не включва единствено физическата такава, в противен случай, доста по-дълбоко е. Сауча съставлява също непорочност на духа и страстите. Трябва да се освободите от токсините на страха, завистта и гнева, с цел да бъдете в действителност щастливи. Те блокират духа ви и заключват страстите. За да продължите напред, би трябвало интензивно да им се противопоставите.

Prana – Мъдрост

Не става дума за мъдростта, която се натрупва с годините и живота, тази, която се обуславя от опита. Прана е духовната мъдрост, която доближава доста по-далеч от образованието и прекарванията.

Махатма Ганди: „ Бъди смяната, която искаш да видиш в света! “
Източник: momichetata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР